Dagens fotboll

Denna dag har det framför allt varit Sveriges första match i årets VM. Sverige ställdes mot de tekniska Colombianskorna men Sverige var bättre i princip hela matchen på Leverkusen-stadion och vann matchen med 1-0. Det var ändå ganska jämnt i början av matchen men i slutet av första halvlek samt i början av andra var Sverige överlägsna och det var då Lotta Schelin spelade fram till Jessica Landström som enkelt rullade in bollen i mål. Senare i matchen höjde sig Sverige och radade upp målchanser men något mål under den perioden blev det inte. Matchen slutade som sagt 1-0 till Sverige som mötte Colombia.

VS

I den andra matchen stod det emellan en av guldfavoriterna, USA mot det välorganiserade laget Nordkorea. Det hände inte mycket i första halvlek men jag tyckte ändå Nordkorea hade ett spelövertag ibland då, men USA lyckades ändå göra ett mål under den första perioden och målskytten blev Lauren Cheney som nickade in bollen som betydde 1-0 till USA. Senare i matchen blev det grötigt i Nordkoreas straffområde och Rachel Buehler passade på att rulla bollen i nät. Matchen slutade 2-0 till USA.