Hallstavik badet!!

Igår var vi på hallstaviksbadet. Det var roligt där och vi var där med våra kompisar och vår Mamma. Det fanns både pool, vattenrutschbanor och en volleyboll-plan!! Idag har vi också tagit ett kvällsdopp och det var också det väldigt roligt!! :D

Dagens fotboll

Nu har den första matchen för grupp D i VM i Tyskland som spelades på Augsburg-stadion. Den stod emellan det lilla afrikanska landet Ekvatorial Guinea som mötte grannlandet Norge som är tippade favoriter i denna match. Det var jämnt och det var nära att E Guinea skulle skrälla och vinna mot Norge med sina starka kontringsattacker, men så blev det inte, Norge slog in ett mål i de sista minuterna och norskorna kunde pusta ut. Målskytten var yttern Haavi men ”matchens lirare utser jag ändå till E guineas stjärna och lagkapten Añomara . Resultatet blev alltså 1-0 till Norge.

VS

I den andra matchen stod det emellan storlaget Brasilien som mötte starka Australien.  Det var en jämn match med ett blekt Brasilien men med ett bra Australien men i början av andra halvlek blev brasilianskorna för svåra och Rosana dunkade in 1-0 till dem. Den tidigare AIK-spelaren Lisa de Vanna hade ett farligt läge att kvittera för Australien men hon sköt bollen långt över mål. Resultatet blev till slut 1-0 till Brasilien.

VS

Denna dag har det framför allt varit Sveriges första match i årets VM. Sverige ställdes mot de tekniska Colombianskorna men Sverige var bättre i princip hela matchen på Leverkusen-stadion och vann matchen med 1-0. Det var ändå ganska jämnt i början av matchen men i slutet av första halvlek samt i början av andra var Sverige överlägsna och det var då Lotta Schelin spelade fram till Jessica Landström som enkelt rullade in bollen i mål. Senare i matchen höjde sig Sverige och radade upp målchanser men något mål under den perioden blev det inte. Matchen slutade som sagt 1-0 till Sverige som mötte Colombia.

VS

I den andra matchen stod det emellan en av guldfavoriterna, USA mot det välorganiserade laget Nordkorea. Det hände inte mycket i första halvlek men jag tyckte ändå Nordkorea hade ett spelövertag ibland då, men USA lyckades ändå göra ett mål under den första perioden och målskytten blev Lauren Cheney som nickade in bollen som betydde 1-0 till USA. Senare i matchen blev det grötigt i Nordkoreas straffområde och Rachel Buehler passade på att rulla bollen i nät. Matchen slutade 2-0 till USA.

VS

/Hugo

Kvällsdopp!!

Denna kväll gick jag, Hugo och två kompisar till stranden och tog ett kvällsdopp. Alla hoppade sammtidigt, i början var det iskallt men man vande sig snabbt. Det var hela 18 grader i vattnet!! Vi badade länge och sedan gick vi hem på en smal stig och då, plötsligt kom en moppe körande mot oss!! Alla överlevde med små marginaler och jag blev så himmla rädd!! FARTDÅRAR!! :D
/Elsa

Först och främst spelades en sen AIK-match igår så jag skriver om den idag. Det första målet ”producerades” av Trelleborgs mittfältare Ibrahim Koroma efter ett långt inkast. Senare i denna spännande match kvitterade Martin Lorentzson och änne senare kom ledningsmålet för AIK genom ett fint inlägg från Martin Kayongo Mutumba som Tetteh Bangura nickade in i mål. Ställningen blev 1-2 till AIK som jagar topplagen.

Det har också varit två VM-matcher. Den första stod mellan Japan och Nya Zeeland på stora Ruhr-stadion i bochum. Nästan det första som hände i matchen blev ledningsmålet för Japan som sköts in av Yuki Nagasato och bara några få minuter senare kom Nya Zeelands kvittering genom Amber Hearn som också var väldigt bra över hela matchen. Japan hade kontroll på matchen och ett visst spelövertag och det resulterade till ett nytt ledningsmål som Miyama slog in på frispark. Med bara några minuter kvar hade faktiskt Nya Zeeland ett kvitteringsläge men bollen gick precis över ribban på Hearns frispark. Matchen slutade 2-1 till Japan.

VS

I den andra matchen stod det emellan England mot Mexiko på Wolfsburg arena. Det var en jämn match mellan två kontringsstarka lag och det slutade också 1-1. Målskyttarna var först Williams som sköt mål för England och sedan var det dags för ett distansskott från Monica Ocampo som seglade in i mål, allt detta hände i första halvlek.

VS

/Hugo

VM premiär!!

Igår har det varit de två första matcherna i fotbolls-VM för damer och även en AIK-match mot hemmalaget Trelleborg. Fast den sistnämnda matchen kommer jag skriva om i nästa dags ”dagens fotboll" här på bloggen.

Premiärmatchen i VM har spelats och Frankrike hade ett visst övertag men jag tycker ändå att Nigeria (som Frankrike ställdes mot) spelar helt okej. Frankrike vann också med ställningen 1-0 och målskytten blev anfallaren Marie-Laure Delie efter ett rakt inlägg av Eugénie Le Sommer.

VS

Det har som sagt också varit en till match i VM idag, mellan hemmanationen Tyskland som ställdes mot Kanada. I början av matchen var Kanada vassast men efter bara ca 10 minuter nickar veteranen Kerstin Garefrekes bollen i nät och alla 75000 på läktaren skrek ut sin glädje. Efter det målet släppte det också för Tyskland och de spelade helt fantastikt och det resulterade till ett friläge för den unga Célia Okoyino Da Mbabi som rullar in bollen till 2-0 för tyskorna. Men med bara 10 minuter kvar att spela skruvar Kanadas superstjärna Christine Sinclair in bollen i krysset från frispark och den nordamerikanska nationen tar upp jakten. De misslyckas och Tyskland vinner matchen med 2-1.