Dagens fotboll

Nu har den första matchen för grupp D i VM i Tyskland som spelades på Augsburg-stadion. Den stod emellan det lilla afrikanska landet Ekvatorial Guinea som mötte grannlandet Norge som är tippade favoriter i denna match. Det var jämnt och det var nära att E Guinea skulle skrälla och vinna mot Norge med sina starka kontringsattacker, men så blev det inte, Norge slog in ett mål i de sista minuterna och norskorna kunde pusta ut. Målskytten var yttern Haavi men ”matchens lirare utser jag ändå till E guineas stjärna och lagkapten Añomara . Resultatet blev alltså 1-0 till Norge.

VS

I den andra matchen stod det emellan storlaget Brasilien som mötte starka Australien.  Det var en jämn match med ett blekt Brasilien men med ett bra Australien men i början av andra halvlek blev brasilianskorna för svåra och Rosana dunkade in 1-0 till dem. Den tidigare AIK-spelaren Lisa de Vanna hade ett farligt läge att kvittera för Australien men hon sköt bollen långt över mål. Resultatet blev till slut 1-0 till Brasilien.