Dagens fotboll

Först och främst spelades en sen AIK-match igår så jag skriver om den idag. Det första målet ”producerades” av Trelleborgs mittfältare Ibrahim Koroma efter ett långt inkast. Senare i denna spännande match kvitterade Martin Lorentzson och änne senare kom ledningsmålet för AIK genom ett fint inlägg från Martin Kayongo Mutumba som Tetteh Bangura nickade in i mål. Ställningen blev 1-2 till AIK som jagar topplagen.

Det har också varit två VM-matcher. Den första stod mellan Japan och Nya Zeeland på stora Ruhr-stadion i bochum. Nästan det första som hände i matchen blev ledningsmålet för Japan som sköts in av Yuki Nagasato och bara några få minuter senare kom Nya Zeelands kvittering genom Amber Hearn som också var väldigt bra över hela matchen. Japan hade kontroll på matchen och ett visst spelövertag och det resulterade till ett nytt ledningsmål som Miyama slog in på frispark. Med bara några minuter kvar hade faktiskt Nya Zeeland ett kvitteringsläge men bollen gick precis över ribban på Hearns frispark. Matchen slutade 2-1 till Japan.

VS

I den andra matchen stod det emellan England mot Mexiko på Wolfsburg arena. Det var en jämn match mellan två kontringsstarka lag och det slutade också 1-1. Målskyttarna var först Williams som sköt mål för England och sedan var det dags för ett distansskott från Monica Ocampo som seglade in i mål, allt detta hände i första halvlek.