VM premiär!!

Igår har det varit de två första matcherna i fotbolls-VM för damer och även en AIK-match mot hemmalaget Trelleborg. Fast den sistnämnda matchen kommer jag skriva om i nästa dags ”dagens fotboll" här på bloggen.

Premiärmatchen i VM har spelats och Frankrike hade ett visst övertag men jag tycker ändå att Nigeria (som Frankrike ställdes mot) spelar helt okej. Frankrike vann också med ställningen 1-0 och målskytten blev anfallaren Marie-Laure Delie efter ett rakt inlägg av Eugénie Le Sommer.

VS

Det har som sagt också varit en till match i VM idag, mellan hemmanationen Tyskland som ställdes mot Kanada. I början av matchen var Kanada vassast men efter bara ca 10 minuter nickar veteranen Kerstin Garefrekes bollen i nät och alla 75000 på läktaren skrek ut sin glädje. Efter det målet släppte det också för Tyskland och de spelade helt fantastikt och det resulterade till ett friläge för den unga Célia Okoyino Da Mbabi som rullar in bollen till 2-0 för tyskorna. Men med bara 10 minuter kvar att spela skruvar Kanadas superstjärna Christine Sinclair in bollen i krysset från frispark och den nordamerikanska nationen tar upp jakten. De misslyckas och Tyskland vinner matchen med 2-1.